Kennismaken met Roel Klei, de nieuwe programmamanager Bavel
Sinds 1 januari jl. is Roel Klei de nieuwe programmamanager voor Bavel vanuit de gemeente Breda. Hij volgt in die functie Jan Dirk Geschiere op, die de afgelopen jaren voor veel inwoners en ondernemers uit Bavel het ‘gezicht’ van de gemeente was. Reden genoeg dus voor een korte kennismaking.
Roel Klei
Wie is Roel Klei?
Ik ben opgegroeid in Breda, het eerste deel van mijn jeugd in de wijk Haagpoort en later in de Haagse Beemden. Na een tijdje in Utrecht te hebben gewoond voor de studie Economische Geografie en mijn eerste baan bij een ruimtelijk economisch adviesbureau in Amsterdam ben ik in 2007 weer teruggekeerd in Breda om bij de gemeente Breda aan de slag te gaan.
Bij de gemeente werkte ik de eerste jaren als planner, in die tijd werkte ik onder andere aan planningen voor het nieuwe station en het huidige Breepark. Vanaf 2010 ben ik projectleider bij de afdeling vastgoedontwikkeling. Projecten die ik heb mogen aansturen zijn onder andere het Amphia aan de Molengracht en het terugbrengen van het water in de binnenstad met de Nieuwe Mark.
Wat motiveert je om Bavel aan de slag te gaan? (of wat heb je met Bavel)
In mijn tijd als projecteider in Breda heb ik altijd veel projecten in de dorpen gedaan, vooral in Teteringen en Bavel. De dynamiek in de dorpen is anders dan in de (binnen)stad of wijken van Breda. Het is een uitdaging om samen met de betrokken bewoners het dorp toekomstbestendig te maken en toch te zorgen dat de eigenheid behouden blijft. Als programmamanager ben ik de schakel tussen alle projecten die in Bavel opgestart worden en moet ik zorgen dat de input en denkkracht in het dorp benut wordt. Dat gaan we doen door samen met het dorp themagericht te werken, feitelijk zoals we dat ook hebben gedaan bij de totstandkoming van de Gebiedsvisie Bavel.
Heb je aan al andere projecten in Bavel gewerkt?
Ik was eerder was projectleider van de woningbouwlocaties Nieuwe Daalakker en Daalakkerbos. Daarnaast heb ik ook de natuurontwikkeling van de Gilzewouwerbeek en de ontwikkeling van het Talentencentrum (Spindel, Toermalijn, Kober) als projectleider mogen trekken.
Wanneer is het programma Bavel wat jou betreft geslaagd?
Wat mij betreft is het programma geslaagd als de ambities die opgeschreven zijn in de gebiedsvisie op een goede manier landen in Bavel en dat de inwoners van Bavel hier invloed op hebben gehad door mee te denken en co-creëren waar mogelijk.
Als je meer wil weten over het programma Bavel, of persoonlijk kennis wil maken met Roel; hij is iedere woensdagochtend aanwezig in het Informatiecentrum Bavel in de Tussendûr aan de Pastoor Doensstraat 3.