Bodeminformatie opvragen

Algemeen

Informatie over de kwaliteit van de bodem is belangrijk bij bouwen, slopen, graven, kopen van een woning of bedrijfsterrein of als er een ondergrondse olietank ligt. De informatie is online beschikbaar.

Kaart met bodeminformatie

De bodeminformatie van de Gemeente Breda vindt u op de bodemkaart van Noord-Brabant. Van veel percelen heeft de gemeente bodeminformatie, wat niet hoeft te betekenen dat er een verontreiniging is. Als een perceel geen bodeminformatie heeft, is er nog geen bodemonderzoek gedaan. Via de kaart kunt u een bodemrapportage opvragen. En u kunt via het bodemrapport documenten downloaden over bodemonderzoek en besluiten. Het menu links op de kaart gebruikt u om een bodemrapportage op te vragen en naar een e-mailadres te laten sturen.

Kaart bekijken

Hoe werkt de bodemkaart

U kunt via het bodemrapport documenten downloaden over bodemonderzoek en besluiten. 

Bodemrapportage opvragen

Het menu links op de kaart gebruikt u om een bodemrapportage op te vragen en naar een e-mailadres te laten sturen.

Heeft u vragen over de bodeminformatie neem dan contact op met de gemeente.

Kaart Niet gesprongen explosieven

Op de kaart Niet gesprongen explosieven (NGE) staan de locaties met verhoogde kans op aanwezigheid van NGE uit de Tweede Wereldoorlog, bijvoorbeeld vliegtuigbommen of munitie. Als u werkzaamheden in de grond gaat doen op een verdachte locatie, moet u verder onderzoek (laten) doen. Dit onderzoek moet uitgevoerd worden door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opsporen van explosieven. Als explosieven daadwerkelijk aangetroffen worden dan moeten deze door de explosievenopruimingsdienst van het ministerie van Defensie (EODD) geruimd worden.

Kaart bekijken

Toepassen, opslaan en sanering

Voor het toepassen van grond heeft u de Nota bodembeheer, de bodemkwaliteitskaart en de bodemfunctiekaart (2022) nodig. Deze is op te vragen bij de gemeente.

Bij het Meldpunt Bodemkwaliteit meldt u het toepassen of tijdelijk opslaan van grond.

Formulieren voor Besluit Uniforme Saneringen (Bus) meldingen, naderonderzoek en sanering vindt u op de website van de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Compleet databestand opvragen

Met het complete databestand van bodemgegevens Breda kunt u zelf bewerkingen uitvoeren. U heeft een GIS viewer nodig en enige kennis van GIS software.
Het gegevensbestand wordt per e-mail opgestuurd. Voor het opvragen van het databestand neemt u contact op met de gemeente.

Meer informatie

Het Bodemmasterplan Breda 2030 bevat zowel visie, beleid en uitvoering in één stuk. Breda legt met dit bodemmasterplan de basis voor regie op haar ondergrond. U kunt bodemmasterplan met het formulier op de pagina over beleid opvragen.