100.000 kilo aan grondstoffen gered van de verbrandingsoven

De demontagehal in Breda heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: 100.000 kilo aan grondstoffen zijn gered van de verbrandingsoven! In de hal worden stoelen, banken en fauteuils volledig uit elkaar gehaald, zodat we de materialen kunnen hergebruiken.

Vroeger belandde zitmeubilair in Breda vaak bij het grofvuil en uiteindelijk in de verbrandingsoven. Dit kwam doordat stoelen, banken en fauteuils uit veel verschillende materialen bestaan, wat recycling moeilijk maakt. Maar door het meubilair te demonteren, kunnen we hout, metaal, polyester, schuim, leer en textiel wel hergebruiken.

Sinds februari is de Gemeente Breda gestart met het demonteren van zitmeubilair. Medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt voeren deze werkzaamheden uit in een van de gemeentepanden aan de Riethil. Dankzij hun inzet is er nu al 100.000 kilo aan grondstoffen teruggewonnen. Een geweldige prestatie!

Goed om te weten

Soms blijven stoelen, banken en fauteuils iets langer staan nadat het grofvuil is opgehaald. Dit komt doordat we zitmeubilair apart ophalen met een andere wagen en naar de demontagehal brengen. Daar wordt het meubilair uit elkaar gehaald, zodat we de materialen kunnen hergebruiken. Ook meubels die bij Vindingrijk niet meer verkocht worden of afkomstig zijn van het Milieustation, gaan naar de demontagehal voor verwerking.

Wil je een afspraak maken voor het ophalen van grofvuil? Dat kan op deze website.