Bestemmingsplan vastgesteld: bouw 165 woningen in Bavel stap dichterbij

Er kunnen nieuwe woningen worden gebouwd in Bavel. De Bredase gemeenteraad stelde het bestemmingsplan ‘Bavel, Nieuw Tervoort’ vast, waardoor een nieuw woongebied ontwikkeld kan worden. Het gaat om maximaal 165 woningen. Twee bestaande woningen aan de Dorstseweg zullen blijven staan. 

Aan de noordkant van Bavel, tussen de Lange Bunder, de A27, de Kluisstraat en de Dorstseweg liggen gronden die tot voor kort in gebruik waren door agrariërs. Het plan voor dit gebied omvat een grote verscheidenheid aan woningtypes voor verschillende doelgroepen: jong en oud, starters en doorstromers, gezinnen en kleinere huishoudens.  

Hier komt een bijzonder, hoogwaardig woongebied met veel groen en een open karakter. Een gebied dat aansluit bij het karakter van Bavel en de woonwensen van de inwoners van het dorp.

Eddie Förster
Wethouder stedelijke ontwikkeling

Woonprogramma

Minimaal 30% van de nieuwe woningen vallen in het segment ‘sociale huur’ (50 woningen). Er worden zowel appartementen als een vijftal grondgebonden woningen in dit segment gebouwd. Ongeveer 40% van het programma zal in de categorie ‘sociale koop’ vallen. Dit zijn 66 woningen, zowel grondgebonden woningen als appartementen verspreid over het plan. In de categorie ‘vrije sector’ zal ongeveer 30% van de woningen vallen, dit gaat om grondgebonden woningen als appartementen verspreid over het plan.  

Wethouder Eddie Förster (Stedelijke ontwikkeling) is enthousiast: “Ik ben echt heel erg blij met dit besluit. Want ga maar na, hier komt een bijzonder, hoogwaardig woongebied met veel groen en een open karakter. Een gebied dat aansluit bij het karakter van Bavel en de woonwensen van de inwoners van het dorp. En dat past in de Gebiedsvisie Bavel, die we samen met het dorp hebben opgesteld. 165 woningen met voor ieder wat wils. Een mix van koop- en huurwoningen. Ik vind het ook heel mooi om te zien dat een deel van de nieuwe woningen uit sociale koopwoningen bestaat. Dat geeft ook starters een kans hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten.” 

Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het voorjaar van 2025. De bouw begint dan in het najaar van datzelfde jaar. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief op www.nieuwtervoort.nl.

Impressie Bavel Nieuw Tervoort
Impressie Bavel Nieuw Tervoort