Kunstwerk van Yvon Né krijgt nieuw thuis in Boeimeerpark

Een bijzonder Bredaas kunstwerk vond op vrijdagochtend 30 augustus in het Boeimeerpark een nieuw thuis. Het werk van de Bredase kunstenares Yvon Né was eerder te bewonderen bij de Tolbrug. Het heeft de vorm van een gedicht en zal vanaf vandaag onderdeel uitmaken van de beeldenroute die in het Boeimeerpark wordt gecreëerd. Deze beeldenroute is een burgerinitiatief dat door de gemeente Breda wordt ondersteund, waarbij de initiatiefnemer ‘verweesde kunst’ wil redden.

Het werk van Yvonne blijft in verbinding met hetzelfde water van de Mark. Kunst en natuur komen hier op een prachtige manier samen voor iedereen om van te genieten.

Marike de Nobel
Wethouder cultuur

Wethouder Marike de Nobel (Cultuur): "Het werk van Yvon Né, een geliefde en gewaardeerde Bredase kunstenares met een hechte band met onze stad, verdiende een nieuwe plek die haar creativiteit en verbinding met Breda weerspiegelt. Ik ben blij dat we haar werk een nieuw thuis kunnen geven in het Boeimeerpark. Op deze manier blijft het werk van Yvonne in verbinding met hetzelfde water van de Mark, kunst en natuur komen hier op een prachtige manier samen voor iedereen om van te genieten."

Doortrekken Nieuwe Mark

Het kunstwerk had eerder een prominente plek bij de Tolbrug aan de Haven, maar vanwege het doortrekken van de Nieuwe Mark in het centrum moest het kunstwerk daar wijken. De gemeente Breda wilde het werk graag behouden en besloot in overleg met onder andere de initiatiefnemer van de beeldenroute en de kunstenares om het een nieuwe plek te geven in het Boeimeerpark.

Bewonderen vanaf het ponton

Het kunstwerk is bevestigd aan het hekwerk boven het bergbezinkbassin aan de Mark in Boeimeerpark en zal vanaf het ponton kunnen worden bewonderd. Daarnaast wordt het ponton binnenkort schoongemaakt en de banken gerepareerd, zodat de locatie nog uitnodigender wordt voor bezoekers om te genieten van de rust aan de loop van de Mark.