Meer weten over het verduurzamen van uw huis? Bezoek onze Greenhopper!

Wist u dat de Greenhopper in de gemeente Breda al bijna 6 jaar van wijk naar wijk hopt om inwoners te informeren over het verduurzamen van hun woning? We hebben inmiddels al meer dan 4000 bezoekers verwelkomt in dit mobiele informatiecentrum. Waar energiecoaches van BRES en medewerkers van de afdeling Energietransitie van de gemeente klaarstaan voor advies.

Waar staat de Greenhopper?

In september staat de Greenhopper in de wijk Belcrum. Hier staan veel woningen van voor 1945 met lage energielabels. We hebben onderzocht wat voor deze woningen de uitdagingen zijn om te verduurzamen. Dit hebben we in onze uitnodiging aan de inwoners benoemd. De bezoekers van de Greenhopper horen hier niet alleen het algemene verhaal, zij worden ook geholpen met informatie die is afgestemd op de situatie van de huizen in hun wijk.

Na Belcrum volgt een bezoek aan een bouwmarkt. Vanaf eind september staat de Greenhopper 3 weken bij de ingang van Hornbach. Gewapend met de dan fonkelnieuwe isolatiegids, wijzen we de doe-het-zelvers en overige bezoekers van de bouwmarkt de goede weg op. En helpen hen met tips bij de verduurzaming van het huis.

Aan het eind van het jaar komt de Greenhopper naar Heusdenhout. Ook in deze wijk leggen we de focus op de uitdagingen die de verduurzaming van de overwegend jaren ’70 woningen aldaar met zich meebrengt.

Energy Race

Iets wat de Greenhopper al eerder heeft gedaan en dit najaar weer gaat doen, is aansluiten bij de Energy Race. Tijdens de Energy Race gaan verschillende basisschoolklassen gedurende 4 weken de strijd aan om wie de meeste energiebesparende acties weet uit te voeren. De Greenhopper staat bij KBS De Rosmolen in Ulvenhout en helpt vanaf die plek de ouders van leerlingen én de inwoners van Ulvenhout bij hun uitdagingen rondom de verduurzaming van hun huizen.

Nationale Klimaatweek

Ook is er een glansrol voor de Greenhopper tijdens de Nationale Klimaatweek van 11 t/m 17 november en staat deze op alle plekken in Breda waar de zogenaamde Klimaat Kermis neerstrijkt. Meer informatie over deze bijzondere kermis vol gratis, duurzame activiteiten leest u op de pagina van de Klimaat Kermis.

Vragen over verduurzaming?

Met welke vraag kunnen wij u helpen in de Greenhopper? Laat het ons weten! Gebruik hiervoor ons formulier Vraag Energietransitie