Sloop van Belcrumweg 19

Maandag 12 augustus a.s. start aannemer Vermeulen & Zonen Sloopwerken BV in opdracht van de gemeente Breda met het slopen van de loods aan de Belcrumweg 19, waar onder meer de MotMot Gallery gevestigd was. Deze werkzaamheden duren ongeveer 14 weken.

Waarom sloop?

De sloop is om verschillende redenen nodig. Na de sloop van de loods kan onderhoud worden gedaan aan de kademuur van de Belcrumhaven. De verankering van de kademuur loopt door tot onder de loods en die verankering moet bereikbaar worden gemaakt. Ook moeten voor de toekomstige ontwikkelingen op het terrein van Backer + Rueb elektra, water en riolering worden aangelegd. Deze kabels en leidingen lopen over het perceel van de loods. Tot slot zal in de toekomst een boulevard langs de Belcrumhaven aangelegd worden en is het plan om nieuwe woningen te realiseren. Speelhuislaan 171 vormt geen onderdeel van de sloop en zal voorlopig door CLIB verhuurd blijven voor de creatieve en culturele sector.

Wat gaat er gebeuren?

De sloop gebeurt op een ‘circulaire manier’. Dit betekent dat zoveel mogelijk onderdelen van de loods worden hergebruikt. Hierbij kunt u denken aan de houten kozijnen, houten balken en platen, maar ook aan dakplaten, stalen trappen en zelfs de hele staalconstructie.

De aannemer zet het terrein af met bouwhekken. Als eerste wordt het asbest binnen in het pand gesaneerd. Daarna wordt de loods van binnenuit gedemonteerd.  De sloopwerkzaamheden zijn medio november klaar. Er blijven dan bouwhekken omheen staan.

Bouwverkeer

De aan- en afvoerroute van materieel en (sloop)materiaal loopt via de Belcrumweg. Vrachtwagens maken gebruik van de laad- en losstrook parallel aan de Belcrumweg. Dit deel kan tijdens de periode van sloopwerkzaamheden niet gebruikt worden door derden.

Wat betekent dit voor u?

De aannemer probeert hinder zoveel mogelijk beperken. Omdat de loods wordt gedemonteerd, is de verwachting dat de geluidsoverlast meevalt. Bij het slopen van de betonnen vloer van de loods kunt u geluidshinder ervaren. De aannemer neemt maatregelen om stofvorming zoveel mogelijk te voorkomen. De woonschepen op de kopse kant van de Belcrumhaven zijn tijdens de werkzaamheden op de normale manier bereikbaar.