ValOpShop terug in Breda tijdens de donkere dagen

Fietsverlichting: je weet dat het belangrijk is, maar misschien fiets je af en toe tóch zonder. Misschien ben je vergeten de batterijen te vervangen, zijn net je lampjes kwijt of vind je het voor korte afstanden niet zo nodig. Om het belang van fietsverlichting onder de aandacht te brengen, staat het promotieteam van de ValOpShop binnenkort weer in Breda.

Fietslicht aan = veilig thuiskomen

Fietsverlichting is van cruciaal belang voor de veiligheid van fietsers, want zij lopen als kwetsbare verkeersdeelnemers extra risico.

Wethouder Arnoud van Vliet - mobiliteit

Wethouder Arnoud van Vliet (mobiliteit): “Fietsverlichting is van cruciaal belang voor de veiligheid van fietsers, want zij lopen als kwetsbare verkeersdeelnemers extra risico. Zeker tijdens de donkere herfst- en wintermaanden. Goede verlichting maakt hen zichtbaar voor andere weggebruikers, waardoor gevaarlijke situaties of zelfs ongelukken voorkomen kunnen worden. De ValOpShop zorgt dat fietsers meer opvallen in het donker. Zo werken we samen aan een verkeersveiliger Breda.”

ValOpShop in Breda 

De ValOpShop deelt gratis fietsverlichting en reflecterende items uit aan fietsers die even stoppen bij de shop. De ValOpShop is de komende tijd op verschillende locaties in Breda te vinden: 

  • 15 oktober aan de Oosterhoutseweg: tussen 06.30 en 09.00 uur
  • 13 november aan het Groenendijkplein: tussen 12.00 en 17.00 uur
  • 15 november aan het Nelson Mandelaplein: tussen 12.00 en17.00 uur
  • 16 november aan de Baliëndijk: tussen 12.00 en 17.00 uur
  • 2 december aan de Lunetstraat: tussen 06.30 en 09.00 uur
  • 3 december aan de Claudius Prinsenlaan: tussen 06.30 en 09.00 uur