Hout stoken
Het stoken van een vuurtje in de open haard of in uw tuin kan gezellig zijn, maar het kan ook overlast geven voor de omgeving. Helaas is het ook schadelijk voor de gezondheid en zorgt het voor luchtvervuiling. Gaat u hout stoken, lees dan wat u het beste kunt doen.
Landelijk stookadvies
Voor het stoken van hout geldt alleen een landelijk stookadvies en is niet geregeld in wetgeving. Het landelijk stookadvies staat op www.stookwijzer.nu. Hier staat wanneer het vuur beter uit kan blijven. Bijvoorbeeld bij mist of als het windstil is. De rook blijft dan hangen in de buurt.
Tips voor het stoken van hout
Een goede verbranding houdt de uitstoot van schadelijke stoffen (zoals fijnstof) laag. Lees de tips op de website van de Omgevingsdienst West-Brabant.
Overlast door (hout)stook
Bij overlast door (hout)stook kunt u het beste met uw buren in gesprek gaan en vertellen dat u last heeft van de rook. Vaak zijn ze zich niet bewust van de overlast. Door erover te praten wordt het makkelijker om samen een oplossing te bedenken. Komt u er samen niet uit, meld dan de stookoverlast online.
De Gemeente Breda gebruikt uw melding om een beter beeld te krijgen van overlast in en om Breda. U krijgt geen reactie op uw melding.