't Zoet

Status: Plan

Vlakbij het historische stadscentrum van Breda en op loopafstand van het station ligt een uniek terrein waar een uitzonderlijk nieuw stadsdeel gebouwd gaat worden. De provincie Noord-Brabant en de gemeente Breda kochten dit terrein van de voormalige suikerfabriek. 46 Voetbalvelden groot en anderhalf keer zo groot als de historische binnenstad van Breda. Met de toepasselijke naam: ‘t Zoet.
De komende jaren wordt ‘t Zoet de Sweetspot van Brabant. Een uniek stadsdeel aan de rivier de Mark, verbonden met de binnenstad van Breda. Hier kun je binnenkort je prachtig wonen, werken en recreëren.

Planning

Fase 1

Voltooid
Voltooid
Tot en met 2009
Sluiting CSM fabriek in 2004, sloop silo's in 2009

Fase 2

Voltooid
Voltooid

2021 - 2023
Intentieovereenkomst tussen Provincie en Gemeente Breda om de ontwikkeling te starten in 2021
Gebiedsonderzoeken start en afronding
 

Fase 3

Voltooid
Voltooid
2022 - 2023

Eerste participatie met betrokkenen

Fase 4

Voltooid
Voltooid
2023

Vaststellen Toekomstperspectief 't Zoet 2040 door Provincie en Gemeente Breda en toekenning bijdragen van het Rijk en Ministeries voor de ontwikkelingen op 't Zoet

Opening tijdelijk Park 't Zoet. Bekijk wat er te doen is

Fase 5

Actief
Actief
2023 - 2026

Vervolg participatie en verdere uitwerking van het Toekomstperspectief en onderzoeken
 

Fase 6

Todo
Todo

2026
Start eerste fase ontwikkeling

Fase 7

Todo
Todo
2028-2030

Oplevering eerste woningen

Belangrijke documenten

Toekomstperspectief 2040 Proef 't Zoet

Visie en raamwerk om de invulling van deze unieke locatie de komende jaren vorm en inhoud te geven. Met Water, Hoogstedelijk en Verbonden als belangrijke thema’s. 
In 2026 beginnen de werkzaamheden, en tussen 2028 en 2030 worden de eerste woningen op ‘t Zoet opgeleverd.  Ook nu is er al van alles te beleven op ’t Zoet! Een deel is ingericht als stadspark en evenemententerrein. 
Bekijk wat er te doen is

Het belang van milieu en omgeving 

De ontwikkeling van ’t Zoet heeft invloed op de leefomgeving, zowel binnen als buiten het gebied. Deze ontwikkeling biedt ook kansen om door andere plannen, zoals het veranderen van functies, misschien meer positieve en minder negatieve effecten te bereiken. Dit helpt om de doelen en ambities voor ’t Zoet te halen. De effecten, alternatieve plannen en mogelijke maatregelen worden onderzocht en beschreven in een milieueffectrapportage (mer), wat resulteert in een milieueffectrapport (MER).

De milieueffectrapportage (mer) voor de ontwikkeling van ’t Zoet begint met een startdocument, de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). De NRD bevat nog geen onderzoeksresultaten en maakt nog geen keuzes. In de NRD staat welke milieueffecten onderzocht moeten worden en hoe dat onderzoek uitgevoerd moet worden (reikwijdte en detailniveau).